Nederlands Français English Deutsch 中文

AIDI Concept

Bij een professionele aanpak maken details het verschil

Een gezond evenwichtig dieet is daarom van zeer groot belang. De juiste voeding het jaar rond heeft immers zijn invloed op de algemene gezondheidstoestand,  het vormpeil, het aanhouden van dat vormpeil, de intensiteit en duur van de inspanning, de recuperatie enz... Dit zijn onmisbare pijlers in het geheel die onze atleten toelaten topprestaties te leveren. Dat is uiteraard niet eenvoudig en het vraagt een zeer specifieke begeleiding.

Het allerbeste is maar net goed genoeg en precies daarom hebben we er voor gekozen enkel en alleen gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten om onze mengelingen samen te stellen. Dat samen met 45 jaar expertise, uitgebreide testen en de meest recente wetenschappelijke inzichten liggen aan de basis van het AIDI concept.

Het is een feit dat prestaties en recuperatie van onze atleten sterk kunnen verbeterd worden door een juist voedingspatroon. Koolhydraten en vetten als brandstof, eiwitten voor de opbouw, vitamines, mineralen en sporenelementen als bescherming. De best mogelijke balans tussen de verschillende soorten koolhydraten, eiwitten en vetten voor verschillende afstanden en omstandigheden is hier de sleutel tot succes. 

  • Voor het seizoen bereiden we de vliegduiven, door een aangepast programma, voor op de  wedvluchten.
  • Tijdens het vliegseizoen voorzien we onze atleten week na week van voldoende brandstof
  • Na de wedstrijd kiezen we op gepaste tijdstippen voor een goede recuperatiemengeling met aanvullende bijproducten

In ons AIDI concept zijn alle mengelingen zodanig compleet samengesteld dat het gebruik van bijproducten echter tot een minimum kan herleid worden. De hoge opneembaarheid van energie en bouwstoffen van onze voeders zorgen voor een zo compleet mogelijke vetverbranding met bijzonder weinig afvalstoffen. Dat laat duiven toe een intens vliegprogramma af te werken zonder verlies van conditie en vorm.

Om op het juiste moment topprestaties te kunnen leveren, hebben voedingssupplementen evenwel zeer zeker hun nut. Naast een goed uitgebalanceerd voer zijn ze een onmisbare schakel in het geheel. De boodschap is zo weinig mogelijk, doch efficiënt en doelgericht, te handelen en te anticiperen op de voorbije en/of de zich aandienende omstandigheden.

Een duif heeft niet echt veel nodig. Wat je ook geeft, hou er rekening mee dat alles door de lever van het kleine duivenlichaampje zal moeten verwerkt worden. De kunst is de juiste dingen op de juiste momenten te doen en te weten wat je wanneer, waarom en hoe doet. Gebruik alleen dingen die de tekortkomingen van je voer opvangen en bewezen hebben dat ze prestatiegericht een meerwaarde kunnen creëren. Even “bijsturen” voor zware vluchten of naarmate het seizoen vordert, zal onze atleten toelaten telkens weer in de beste omstandigheden en conditie aan de start te verschijnen.

Naast goede duiven, een goed hok, een goede gezondheid, voldoende training en rust zijn ons uitgekiend professioneel AIDI voersysteem en het gepast gebruik maken van onze wetenschappelijk verantwoordde AIDI voedingssupplementen net die dingen waarmee u de puntjes op de ‘i’ kan zetten.
 
Dat zorgt er voor dat duiven tiptop aan de start verschijnen en geeft hen de kans op de top van hun kunnen te presteren.  

Veel succes gewenst!
Eddy Noël en Ivan Willockx

AIDI - Duif Logo AIDI - Made in Belgium AIDI - Duif Logo